Aklet Rizai eshte te dhjefsha filmat aksion (Video)


Për shumë të burgosur shqiptarë që vuajnë dënimin në Greqi, Alket Rizai shihet si një “idhull”, pasi ai ka arritur dy herë të arratiset në mënyrë spektakolare nga Burgu i Koridhalos në Greqi. Në të dyja rastet ai ka përdorur helikopterin për t’u arratisur. Arratisja e parë ka ndodhur orët e pasdites së datës 2 qershor 2006 dhe autorë të kësaj arratisjeje janë pikërisht shqiptari Alket Rizai dhe miku i tij grek, i dënuar për disa vepra penale. Sipas mediave greke në atë kohë, u mësua se ndërsa dy të dënuarit ngjisnin shkallët drejt helikopterit, të dënuarit e tjerë kanë mbetur të shokuar nga shfaqja, ndërsa policët, si të magjepsur, nuk kanë mundur as të lëvizin për t‘i ndaluar. Pasi kanë hipur në helikopter, shqiptari dhe miku i tij grek, Vasilis Paleokostas, i dënuar për rrëmbim dhe grabitje bankash, kanë ndaluar në një zonë periferike pranë varrezave të një prej lagjeve të Athinës dhe më pas janë larguar pa lënë asnjë gjurmë. Policia greke tha se dy të arratisurit dhe ndihmësit e tyre, pasi kanë braktisur helikopterin në bordin e disa motorëve shumë të fuqishëm, janë futur në thellësi të zonës së pyllëzuar dhe askush nuk ka arritur t‘i shihte më. Vetëm pas tre muajsh nga dita e arratisjes, Policia greke do të mund të arrestonte në një zonë bregdetare jashtë Athinës, Alket Rizain. Ndërsa arratisja e dytë është regjistruar më 22 shkurt të vitit 2009, ku sërish me një helikopter, Rizai u arratis nga ambientet e burgut, për t’u arrestuar disa muaj më vonë.


Shiko Videon