Ja pse veza është kaq e rëndesishme për shëndetin tonë


1. Vezet janë të shkelqyera për sytë. Sipas një studimi, një vezë në ditë mund të parandaloj dëmtimin e syrit, për shkak të përmbajtes së një substance karotenoide, konkretisht “lutein” dhe “zezaxanthin”. Te dyja këto ndihmojnë që të përthithen nga trupi yne nga veza, e cila i ka me perqindje më të larte krahasuar me ushqimet e tjera.

2. Njerezit që konsumojnë veze çdo dite, kanë nje risk më të ulet per t’u prekur nga katarakti (perdja e syrit)
3. Nje vezë përmban 6gr proteina dhe 9 lloje të amino acideve.
4. Referuar, studimeve te Universitetit te Harvard për shendetin publik, veza është shumë e mirë për sëmundjet e zemres si psh: parandalon, ataket e zemres, mpiksjet e gjakut etj.
5. Janë të pasura me “choline”. Nje e verdhë vezë permban 300 mikrogram të “choline”, e cila është një përberës i rëndesishëm që ndihmon në zhvillimin e trurit, sistemit nervor, dhe sistemit kardiovaskular.